Coaching

In mijn coaching staat jouw ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit centraal. In ons eerste gesprek bepalen we samen het doel en de aanpak. Dan maken we ook afspraken over het aantal gesprekken en de tijdsduur.

 

De aanpak concentreert zich vooral op de vraag, waar loop jij vast, en wat kunnen wij hier samen in gaan doen. Ik kijk ook naar hoe jij jezelf voor de voeten loopt (zonder dat we het in de gaten hebben zijn wij vaak zelf een groot onderdeel van het probleem, en dan dus ook van de oplossing), en hoe jij het beste uit jezelf kan halen!

Coachen betekent voor mij vooral het stellen van de goede vragen, aandachtig luisteren, scherpe feedback en advies geven en iemand bekrachtigen in zijn of haar keuzes!

 

1. Bewustzijnscoaching
De vragen die in dit type coachingstrajecten veelal centraal staan, zijn: ‘wie ben ik echt, wat wil ik, wat durf ik en wat kan ik?’. Met persoonlijke reflectie als basis kijk je vooral in de spiegel om te ontdekken waar je je eigen kracht misschien ondermijnt, wat jij zou kunnen veranderen en hoe we dat kunnen gaan bereiken. Duur: 5 tot 10 gesprekken.

2. Leiderschapscoaching
In dit type coachingstrajecten is de insteek om je in je werk (verder) te laten excelleren. Hier speel vaak een ontwikkelingsgerichte vraag om een onbenut potentieel te ontdekken, om nieuwe inzichten te vergaren en om wezenlijke persoonlijke veranderingen te bewerkstelligen, bijvoorbeeld wat gewenste leiderschapsstijl betreft. Duur: 5 tot 10 gesprekken.

​In mijn coaching werk ik o.a. met het gedachtegoed en de filosofie van Past Reality Integration (PRI) , alswel met NLP (neurolinguïstish programmeren).

In mijn coaching werk ik samen met o.a.: