top of page
Angst en paniekaanvallen

Angst & Paniek

Angst is een interessant fenomeen.
Je herkent het misschien wel, bang om je mond op te doen? te zeggen wat je echt wilt zeggen? niet slapen voor het geven van een presentatie? Of misschien gaat het nog wel verder, heb je sociale angst, ga je liever niet naar feestjes, ben je steeds bang voor wat mensen van je vinden. Durf je geen besluiten te nemen en stel je veel uit.

Dit valt allemaal onder emotionele angsten. De enige échte functionele angst die wel als mensen 'nodig hebben' , is de angst die je ervaart zodra er daadwerkelijk iets engs gebeurt. Er breekt bijvoorbeeld brand uit of je wordt aangevallen door een dier. Hier is angst voor bedoeld: je brein geeft een signaal dat er gevaar dreigt en je moet vluchten.


Helaas ervaren veel mensen angstklachten waarbij er geen (direct) gevaar dreigt. Deze irreële angsten kunnen zorgen voor lichamelijke en emotionele klachten. Ervaar je de angstklachten regelmatig en beïnvloedt dit op een negatieve manier je dagelijkse leven? 

Wist je dat 1 op de 5 mensen in zijn of haar
leven te maken krijgt met een angststoornis?

Symptomen van angst

ls je vaak last hebt van angst, dan ben je ook bang in situaties die geen gevaar opleveren. Je bent bijvoorbeeld bang om te bellen, om alleen of juist met anderen te zijn of je bent bang dat er iets gebeurt als je iets niet op een bepaalde manier doet. Angst en paniek gaan vaak samen met één of meer van onderstaande lichamelijke reacties. 

 

  • Hartkloppingen, (koude) rillingen, duizeligheid, trillen, zweten

  • Drukkend gevoel op de borst en/of benauwdheid

  • Tintelingen

  • Een droge mond, buik- of maagpijn, misselijkheid, overgeven of diarree

  • Hoofdpijn, flauwvallen, rood worden

Laat angst niet meer je leven beheersen!

Sfeerbeeld uit de therapiepraktijk in Amersfoort voor een fijne sfeer bij paniekaanvallen

Hoe kan ik jou helpen?

Welke situaties in het dagelijkse leven zorgen ervoor dat angstgevoelens opkomen? Samen gaan we dit ontdekken en herkennen. Vervolgens help ik je ontdekken welke oude, verdrongen en akelige gevoelens daaronder liggen. Stap voor stap maak je jouw verleden los van het heden waardoor angst en paniek hun functie verliezen. Je zult minder vaak overgeleverd zijn aan paniek en in veel mindere mate. 

 

Krijg grip op angst, verminder onverklaarbare lichamelijke klachten en ervaar weer meer vrijheid. Dat je op mijn website terecht bent gekomen is al een grote eerste stap. Neem contact op met mij en zet door: ik gun jou een vrij leven zonder irreële angsten. Het is vaak écht eenvoudiger dan het lijkt.

Neem vrijblijvend contact op

bottom of page