top of page
Sfeerbeeld voor mensen die therapie overwegen

Ik ben er voor jóu

Wanneer jij symptomen herkent van

Stress

&

Burn-out

Angst

&

Paniek

“ Mensen denken dat veranderen moeilijk is, maar dat blijkt vaak gemakkelijker dan gedacht.
Zolang je niet ziet wat er écht aan de hand is, kun je het niet veranderen. Dát ontdekken, daar help ik bij.”

rust en zen gevoel

Vraag jij je het volgende wel eens af?

Stress & Burn-out

Waarom werk ik zo hard, kom ik nooit tot rust en is voor mijn gevoel mijn werk nooit af? En waarom lijkt het erop dat ik altijd alles alleen moet doen en anderen meer waardering krijgen? Ik ben uitgeput!

Angst & Paniek

Waarom raak ik in paniek terwijl er geen duidelijke aanleiding voor is? En hoe kan het dat ik bang ben voor situaties terwijl dit voorheen niet zo was?

Stress & Burn-out

Je werkt hard, ontspant weinig en krijgt niet het voldane gevoel zodra een opdracht is afgerond. Je to-do-lijst wordt alsmaar langer, je durft niet zo goed pauze te nemen en het angstige en gestreste gevoel neemt daardoor alleen maar toe. Ineens lukt het je allemaal niet meer. Het wordt je te veel, je bent mentaal en fysiek uitgeput. Je hebt veel te veel van jezelf gevraagd en je had het niet eens in de gaten. De kans is aanwezig dat je (bijna) overspannen bent.

Niet-verklaarbare negatieve emoties kunnen ons leven beheersen. Ook al lijkt het nu uitzichtloos en heb je het gevoel dat het nooit verandert, weet dat dit écht niet het geval is. Deze gevoelens en emoties vinden hun oorsprong eerder in je leven en samen gaan we met PRI-therapie aan de slag om te begrijpen waar dit vandaan komt.

Angst & Paniek

Eén op de vijf mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met angst, paniek en/of spanningsklachten. Vaak kent angst algemene klachten. Je vreest voor iets, je bent erg snel bezorgd en je handelt en/of denkt inadequaat. Vaak ben je angstig voor iets zonder duidelijke aanleiding of je bent ineens bang voor iets waarvoor je dat voorheen niet was.

Heb je vaak last van angst, dan ben je ook vaak bang voor situaties die geen direct gevaar opleveren. Dit kan jou ontzettend belemmeren in je leven. PRI-therapie is een ontzettend effectieve methode om de onderliggende oorzaak van jouw angst(en) te achterhalen. Ontdek welke situaties voor angstgevoelens zorgen, maak stap voor stap het verleden los van het heden en krijg grip op angst. Ik gun jou een vrij leven zonder irreële angsten.

Wat anderen zeggen ...

De sessies bij Henny hebben me veel opgeleverd, meer en preciezer bewustzijn op mijn triggers en gedrag en vervolgens ook meer acceptatie. Meer compassie voor mezelf en anderen. Minder afgevlakt voelen en beter kunnen voelen. Me kwetsbaarder op durven te stellen en meer verbonden met mensen om mij heen. De tools om een situatie te kunnen analyseren en bij m’n gevoel te kunnen komen. Beter mijn grenzen voelen en respecteren.  

- Laura -

Ik kan nu in het dagelijks leven mezelf meer laten zien. Ik kan mijn grenzen uitspreken en voor mezelf opkomen (dit merk ik bijvoorbeeld veel op het werk waar ik in een temperamentvol team zit en deze assertiviteit hard nodig heb). Ik merk door het werk wat ik met Henny gedaan heb dat ik meer op mijn eigen waarneming/visie/perspectief durf te vertrouwen, waar ik voorheen juist twijfelde aan de legitimiteit van mijn gevoelens. Tegelijkertijd kan ik ook mijn eigen waarneming in twijfel trekken wanneer ik vermoed dat het een afweer betreft. Ook zie ik een verschil in mijn reactie op (voor mij) ‘moeilijke mensen’, ik reageer minder vanuit afweer/paniek, maar meer vanuit mijn waarden.

- Jose -

Ik voel me een heel stuk rustiger, geen angst-paniek meer, zoals toen ik begon,

die is weg.

Met tinnitus om leren gaan blijft soms nog wel lastig omdat het onveranderd aanwezig is.

Maar ik heb heel veel geleerd van Henny wat betreft symbolen die mij in de afweer laten schieten.

Mijn grote thema is echt alleen gelaten worden. Als er in mijn beleving een connectie dreigt te verdwijnen of minder te worden (relatie of vriendschap of met mn kinderen ) dan raakte ik meteen in paniek.

Ik zie dat nu en kan er bijna altijd naar handelen, meestal in het moment en soms pas achteraf, maar ik kan er veel beter mee omgaan.

- Guus -

bottom of page