top of page

Stress en burn out

Je werkt hard, en het lukt je amper te ontspannen. Als je een opdracht  afgerond hebt, heb je niet het voldane gevoel waar je op hoopte. Er staan al weer allerlei nieuwe opdrachten te wachten. Je wil graag even pauze nemen, maar weet niet hoe. Dat geeft je vaak een gestrest en soms ook een  angstig gevoel.

Niet verklaarbare emoties en nare gedachten kunnen ons leven beheersen, we weten niet wat we ermee aan moeten en hoe we ons ervan kunnen bevrijden.

Herken je je in bovenstaande situaties of vraag je je het volgende wel eens af:

  • Waarom vind ik het eng om die persoon, bijvoorbeeld mijn leidinggevende of die ene klant, op te bellen? 

  • Hoe komt het eigenlijk dat ik het gevoel heb dat ik altijd alles alleen moet doen en dat mijn collega's meer steun en waardering krijgen?

  • Je werk is eigenlijk nooit af, als je thuis komt duurt het een tijd dat je je kan ontspannen omdat je nog veel aan je werk denkt (soms lukt het zelfs helemaal niet).

​Het zijn dit soort gedachten en gedragingen die, al heb je het vaak niet direct door, juist belemmerend zijn in het dagelijks leven en werk en in het contact met collega's, klanten, leidinggevenden, maar ook met je partner, kinderen en met je familie of vrienden.  Wil je inzicht krijgen in hoe dit je werk en leven moeilijker dan nodig is. Wil je ervaren hoe je minder belast en met meer plezier je werk kan doen? Ik kan je helpen.

Ook al lijkt het nu uitzichtloos, en heb je het gevoel dat het nooit zal kunnen veranderen, dit is echt niet zo.

Deze gevoelens vinden hun oorsprong eerder in je leven, en samen gaan we aan de slag om te begrijpen waar de gevoelens vandaan komen. Als we dit ontdekt hebben kunnen we gaan beginnen met ze aan te pakken zodat je er in je leven nu geen last meer van hoeft te hebben.

Stel je voor, van altijd een gevoel van druk zijn en veel stress ervaren, naar relaxt en rustig je werk kunnen doen.

Het is echt mogelijk, de eerste stap heb je gezet, het is zaak nu door te pakken en contact op te nemen zodat we aan de slag kunnen gaan.

 Jonge Overwegen van de Vrouw
bottom of page