top of page
Bank 2.jpeg

Hi, ik ben
Henny Ven
ekamp

(Business) Coach en PRI-Therapeut

Over Henny

Als geboren Groningse ben ik opgegroeid met ‘niet over praten, dan is het er ook niet’ en ‘kop op, gewoon weer door gaan’. Een broodnuchtere mentaliteit waarbij je niet te veel stil stond bij pijn en gevoelens.

Deze mentaliteit en ook kracht heeft me ver gebracht, ik heb 28 jaar gewerkt bij KLM. Bij dit prachtige bedrijf ben ik gegroeid van medewerker telefonische reserveringen tot uiteindelijk mijn laatste functie als International HR manager Europa voor Air France – KLM.

Een fantastische tijd, waanzinnig leuke collega’s – over de hele wereld, altijd vol dynamiek en uitdaging, en heel veel reizen. Eigenlijk de perfecte baan, altijd interessant, nooit saai, zekerheid en heel goed betaald.

Maar was dit het nu écht? Wilde ik dit de rest van mijn leven blijven doen?

'Niet over praten, dan is het er ook niet'
en 'kop op, gewoon weer doorgaan'

Een broodnuchtere mentaliteit waarbij je niet te veel stil stond bij pijn en gevoelens

Van Internationaal HR-manager naar Coach & Therapeut

Toen ik 28 was, realiseerde ik me dat ik mij niet 100% fijn voelde en dat deze functie en het vele reizen geweldig is, maar veel te veel van mij vroeg. Onbewust al een veel te lange periode. Ik belandde in een burn-out. Ik was uitgeschakeld voor een half jaar en dat heeft mij doen beseffen dat je niet altijd maar door kunt gaan. Stilstaan bij hoe je je voelt is veel beter dan alsmaar doorrennen. Ik struikelde mijn hele leven al met eten en naast de acute burn-out ontwikkelde dit tot binge-eating. 

Rond mijn 38ste voelde ik dat het anders moest. Ik begon mijn zoektocht en volgde mijn hart op het gebied van coaching en therapie. Ik volgde een paar modules Sociale Psychologie bij de Open Universiteit in Amsterdam, volgde de opleiding tot NLP coach en vervolgens kwam ik met PRI in aanraking. Na zelf een traject te hebben gevolgd, besloot ik de opleiding tot PRI-therapeut te volgen. Sinds 2017 werk ik in mijn eigen praktijk als ervaringsdeskundige coach en PRI-therapeut

Wat maakt mijn werk als
PRI-therapeut zo bijzonder?

Ik geef de mensen met wie ik werk de hoop dat ze zich écht kunnen bevrijden van dat waar ze last van hebben. Ik laat ze ook zien dat ze er echt uit kunnen komen en dat ze de PRI-methode zelf kunnen leren. Zodat ze dit zelf de rest van hun leven kunnen toepassen.

 

Dát is wat mijn werk als PRI-therapeut zo bijzonder maakt. PRI-therapie verandert levens.

Elk traject is als een reis. Je begint met een cliënt die een probleem ervaart en samen ontdek je hoe dat probleem precies in elkaar zit. We ontleden het probleem om het kleiner en behapbaar te maken. Is de kern helder? Dan help ik de cliënt en ontdek ik hoe hij of zij de wereld waarneemt.

Deze hele reis is zo bijzonder en ik vind het prachtig om onderdeel te zijn van dit proces. Ik gun het jou zo, dat jij weer lekkerder in je vel gaat zitten. Dat jij het verleden los gaat zien van het heden. 

Het kan echt anders, pak je leven terug! 

Waar je ook vastloopt, ik wil je helpen. Ik laat je zien dat het ook anders kan.
Of je je nu oververmoeid en/of angstig voelt, te vaak gestrest bent, je vaak geïrriteerd voelt en/of boos wordt, of een 
ander probleem ervaart.
Neem contact op en we kijken samen wat ik voor je kan doen.

bottom of page