top of page
Over mij

Ik ben Henny Venekamp, PRI- basistherapeut en coach.
Als geboren Groningse ben ik opgegroeid met ‘niet over praten, dan is het er ook niet’ en ‘kop op, gewoon weer door gaan’. Een broodnuchtere mentaliteit waarbij je niet te veel stil stond bij pijn en gevoelens.

Deze mentaliteit en ook kracht heeft me ver gebracht, ik heb 28 jaar gewerkt bij KLM.
Bij dit prachtige bedrijf ben ik gegroeid van medewerker telefonische reserveringen tot uiteindelijk mijn laatste functie als International HR-manager Europa voor Air France – KLM.


Een fantastische tijd, waanzinnig leuke collega’s – over de hele wereld, altijd vol dynamiek en uitdaging, en heel veel reizen. Eigenlijk de perfecte baan, altijd interessant, nooit saai, zekerheid en heel goed betaald.

Henny Venekamp

Maar, daartegenover stond dat ik me, zonder dat ik me dat realiseerde, heel diep van binnen er niet 100% fijn voelde, het leuke drukke leven met veel reizen was eigenlijk, zonder dat ik dit goed in de gaten had, veel te veel. Hierdoor belandde ik op mijn 28ste in een burn-out.

Ik ben hierdoor een half jaar uitgeschakeld geweest, en dit heeft me, op een harde manier, doen beseffen dat je niet altijd maar door kunt gaan, en dat er zoiets bestaat als voelen dat het te veel wordt, en dat je daar maar beter bij stil kan blijven staan in plaats van door te rennen. Naast deze acute uitval door de burn-out, leed ik daarnaast mijn hele al aan overeten, wat zich heeft ontwikkeld tot binge-eating.
 
Rond mijn 35ste en altijd maar met omzetcijfers en meer winst genereren bezig zijn kwam er een switch in mij en ontstond mijn interesse voor Psychologie en de menskant van het leven.
Ik begon met een aantal modules Psychologie bij de Open Universiteit, dit vond ik te weinig direct toepasbaar, en van daaruit NLP Mastercoach. Een hele mooie opleiding, waar ik veel aan heb gehad, maar ik zocht iets meer een in de diepte echt transformerende methode.
Toen kwam Past Reality Integration (PRI) op mijn pad, en PRI is dé methode, briljant in zijn eenvoud, zo praktisch, helder, pakt met wiskundige precisie de essentie van het probleem én lost deze echt op (já, echt helemaal op). Ik was zo gegrepen dat ik de opleiding tot PRI Therapeut ben gaan volgen.
 
Het is dankzij PRI dat ik mijn ‘angsten’ heb kunnen overwinnen om de stap te maken vrijwillig afscheid te nemen van mijn hele goede baan en ‘zekerheid’  bij KLM, en voor mezelf te gaan beginnen. Weg uit het drukke bedrijfsleven en daarvoor terug heb ik nu een prachtige praktijk en werk ik dagelijks met mensen om hen weer op weg te helpen.

Daarnaast heb ik ook middels PRI de onderliggende oorzaak van mijn eetprobleem kunnen aanpakken. Een traject van voor mij 9 maanden heeft helemaal blootgelegd waar het door komt dat ik naar eten grijp, wat maakt dat die impuls er elke keer weer is, maar nog belangrijker, welke behoefte ik eigenlijk voel, en waar het eten het substituut voor is.
Ik ben zo waanzinnig dankbaar dat daar nu een (geestelijke) omslag is gekomen, dat ik bevrijd ben uit deze (onzichtbare) dwang die altijd in mij leefde en ik nu een normale relatie met eten aan het opbouwen ben. Waardoor op termijn mijn (over) gewicht zal gaan verdwijnen. 
 
En daar wil ik mensen mee helpen, het kan écht anders, waar je ook in vast loopt, of je nu last hebt van angsten, je depressief voelt, vast zit in verslavend gedrag, je oververmoeid voelt en nog veel meer. PRI is echt baanbrekend en kan je helpen hieruit te los te komen en je leven weer terug te krijgen.
Wat mijn werk zo mooi maakt is dat ik mensen met wie ik werk écht de hoop kan geven dat ze zich echt kunnen bevrijden van dat waar ze last van hebben, en niet alleen hoop maar ze te kunnen laten zien dat ze er echt uit kunnen komen, én dat ze dit zelf kunnen leren – de PRI-methode – zodat ze dit zelf de rest van hun leven kunnen toepassen!

bottom of page