top of page
White Sand and Stone_edited.jpg
Een liefdevolle relatie hebben met je partner is één van de mooiste en belangrijkste dingen van het leven.
Liefdesrelaties zijn in het begin vaak koek en ei: de liefde spat ervanaf, er is veel vertrouwen en de (fysieke) intimiteit is sterk aanwezig. Jullie zijn ervan overtuigd dat jullie jarenlang – misschien wel voor altijd – samen gelukkig blijven.

Helaas ontstaan er in veel relaties na verloop van tijd patronen. Het gevoel wordt minder en er ontstaan scheurtjes in de relatie. 

Allereerst wil ik je geruststellen. Heb jij relatieproblemen of denk jij relatieproblemen te hebben? Je bent echt niet de enige. Ongeveer 70 procent van de Nederlanders krijgt in de liefdesrelatie te maken met problemen. En wist je dat bijna 40 procent van het aantal huwelijken eindigen in een echtscheiding?

Dat jij hier terecht bent gekomen en op zoek bent naar een oplossing voor jouw (mogelijke) relatieproblemen, zegt genoeg. Jij wil werken aan jullie relatie en alles op alles zetten om jullie liefdesrelatie te doen slagen. En ik kan jullie helpen. 

RELATIEPROBLEMEN

Wist je dat Ongeveer 70 procent van de Nederlanders in de liefdesrelatie te maken krijgt met problemen?

Veel voorkomende oorzaken van relatieproblemen

Er zijn soms duidelijke omstandigheden die mogelijk zorgen voor relatieproblemen.

Dit kan zijn het verlies van een dierbare, een kinderwens die niet in vervulling raakt, ziekte, ontrouw, een grote verhuizing of bijvoorbeeld werkeloosheid.

Ook wel externe stressoren.

Maar vaak is de aanleiding voor relatieproblemen subtieler.

Denk aan:

 

  • Persoonlijke verschillen

  • Emotionele gevoeligheden 

  • Communicatieproblemen

Symptomen relatieproblemen

Voordat stellen op zoek gaan naar relatietherapie, is er al een en ander voorgevallen. Vaak zijn er irritaties, veel ruzies en is de verbondenheid ver te vinden. Hierdoor is de afstand tussen jullie groter dan voorheen. Dit kan de volgende symptomen met zich meebrengen.  

 

  • Boosheid

  • Depressiviteit

  • Verdriet

  • Gevoel van eenzaamheid

  • Gevoel van onbegrip

Herken jij, of herkennen jullie je hierin? Weet dat het echt niet te laat is en jullie de liefde weer kunnen (her)ontdekken.

Jullie kunnen de relatieproblemen oplossen. De liefde is meestal niet verloren, jullie zijn alleen verstrikt geraakt in patronen. Patronen die gedurende de relatie zijn ontstaan, maar vaak al zijn oorsprong vinden in de jeugd.

 

Ik help de patronen te doorbreken!

Relatieproblemen oplossen met behulp van (PRI) therapie

Ook al lijkt het onmogelijk: jullie relatieproblemen oplossen is écht mogelijk. Er samen over praten en daadwerkelijk stappen ondernemen is al een heel groot en belangrijk onderdeel. Relatietherapie in combinatie met PRI (Past Reality Integration) is zeer effectief.

bottom of page